Literatura

Czarne lustro (wiersz)

abc

Mam w głowie implant jest maciupki

wielkości ziarnka

to nie glejak a pamiątka

po uprowadzeniu przez istoty

z gwiazdozbioru Sieci

 

Stąd słyszę głosy

nie dobiegają z kosteczek słuchowych

czy trąbki Eustachiusza

tylko z osmozy już w łonie matki

na poziomie neuronowym

 

Chciałbym przebywać poza iluzją

odmierzaną przez dysk pamięci

w cenie filiżanki kawy

dzielonej z żywymi trupami

kolekcjonerami znajomych

patrzących z zachwytem

na hologramy szczęścia

 

Gdzie otwarty album z lajkami

achy i ochy powstały na widok

nowej kreacji od Gucci'ego

obszerniejszej kubatury klatki

eufemistycznie zwanej domem

 

Smak żywności nieśmieciowej

większy ekran na ścianie

dedykowany własny

program reality show

w którym odgrywa się przypisaną

rolę


dobry– 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 26 kwietnia 2017, 11:24
trafiony.....pozdrawiam:)
abc
abc 26 kwietnia 2017, 12:34
Polecam trzy sezony serialu o tym samym tytule, bo on mnie natchnął;)
przysłano: 25 kwietnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca