Literatura

jak w "Ikarze" Breughla (wiersz)

Przemek Trenk

to co spokojne trwać musi

by nieszczęścia karty odwrócić

 

gdzieś za ścianą

staruszek usłyszał plusk wody

i ostatnie tchnienie Marii

 

mieszkali przez ścianę

 

a słońce nadal świeci

jak świecić mu nakazano

piguła roznosi tabletki

 

staruszek dostrzegł chłopca z nieba

leciał w jego stronę

jak w Ikarze Breughla


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 kwietnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

transcendencja
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Amor vincit omnia
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca