Literatura

powrót na podwórko (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

długi tunel szkicowany węglem

otwiera drogę jak wiertło

przez papier do czaszki

albo zupełnie gdzie indziej

okładki płyt znaczą dystans

choć to tylko obrót karuzeli

 

szkła na skórze starego menela

tańczą miedzy światem a światem

ustami divy kpią nad kaszanką  

ze straconych szans na szanse

jak przyszyte do powiek guziki

 

cuda się nie powtórzą

ktoś je wymyśli po czasie

opakowane w świątynie

wyznaczą  granice dogmatów

a tanie wino na druga stronę

i tak przeniesie bezboleśnie


dobry– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 3 maja 2017, 16:19
"szkła na skórze starego menela
tańczą miedzy światem a światem
ustami divy kpią nad kaszanką
ze straconych szans..."

...meritum, jak wycinek z życia, gdzie menel jest tylko parafrazą
:-)
Beta
Beta 3 maja 2017, 20:48
Wierci ten ten tekst nieznośnie, jak wiertło u dentysty
przysłano: 3 maja 2017 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca