Literatura

w objęciach szczęścia (wiersz)

Yaro

zapadły zmrok i noc układa wiersze
obok śnisz znudzona dniem
niewiele wiemy o sobie
nie mamy tajemnic wobec świata i siebie 

 

łzy tracą smak
szczęściem świat zielony 
czarno białe zdjęcie
gasnące światło 
zapadamy się w objęciach szczęścia


prawda wyzwoleniem schowkiem od nieczystej karmy

ulotne lecz miłe chwile ważnym miejscem w sercu 
zanurzeni we śnie

coś oplata serce

nie pozwala usnąć


kochasz i chwytasz dłoń przyciskając do piersi
pocałunek wyzwoleniem

barwisz mój świat na niebiesko

 

łzy tracą smak
szczęściem świat zielony 
czarno białe zdjęcie
gasnące światło 
zapadamy się w objęciach szczęścia

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 9 maja 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca