Literatura

złych kilka słów (wiersz)

Yaro

już tutaj jest rozwija się zatruwa serca
upadł nie podniósł się pomiędzy mędrcami


w dole tym po brzegi łez słony płacz 

dolina ciemna

nie boję się Bóg mój prowadzi mnie
czuwam z rozsądnie do końca dnia
nie cofam czasu nie zatrzymam cię


każdy ciemny dzień rozjaśniasz go

 

słowem krusz zło co tkwi

cierniem wbitym na skroniach zroszonych od krwi
mocno wbity krzyż

ciężko  tu na padole
lecz trwam

nie narzekam

nie płaczę

 

już tu jest

siewca łez
rozwija ciemne skrzydeł ścięgna

 

 anioł

co upadł pyszny i pewny

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Xxx
Xxx 10 maja 2017, 20:09
Poruszył mnie, dziękuję
Yaro
Yaro 10 maja 2017, 20:54
Dziękuję .Pozdrawiam ciepło:)
przysłano: 10 maja 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca