Literatura

Piosenka z najniższej wieży (wiersz)

Patryk "Fantom" Królczyk

Bo ja tylko chciałem

Sprawdzić co masz tam w środku:

Pomiędzy żebrami

Wśród tkanki miękkiej

Wśród życiodajnych płynów

Pomiędzy uderzeniami serca

 

Nie miej mi za złe

Za ten skalpel

Za brak leków zwiotczających mięśnie

I tych przeciwbólowych

(Wszak to normalna wśród nich praktyka)

 

Chciałem to zrobić delikatnie

Na tyle na ile pozwoliły mi

Me szorstkie ręce

Na ile pozwolił mi krzywy uśmiech

 

To miała być Piosenka z najniższej wieży

Próba określenia Twego końca i początku

Granicy, czerwonej linii

Przez którą nie można już przejść

Bo mieszka tam wieczność

Skryta między uderzeniami serca

Bijącego w rytm tanga

 

https://znajnizszejwiezy.wordpress.com/2015/04/14/z-piosenka-w-nowe/


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 maja 2017 (historia)

Inne teksty autora

Serca w kieszeniach
Patryk "Fantom" Królczyk
Niebieskooki
Patryk "Fantom" Królczyk
na pograniczu snu i jawy
Patryk "Fantom" Królczyk
Zwierzę
Patryk "Fantom" Królczyk
Ręce mam czyste
Patryk "Fantom" Królczyk
Mantikora
Patryk "Fantom" Królczyk
Diogenes
Patryk "Fantom" Królczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca