Literatura

na pograniczu snu i jawy (wiersz)

Patryk "Fantom" Królczyk

na pograniczu snu i jawy

choć może tylko między państwami

mieszkam

już wiem że ma dziedzina słupek graniczny

że to nielegalnie okrakiem między stanami

 

legitymować się wierszem też niedobrze

 

moja krew przebiega ulicę

jak czarny kot nieznane ścieżki przeznaczenia

skąpany w ciemnej goryczce zastanawiam się –

czy jest dobrze tak jak jest i dlaczego na ustach

jedno słowo tak bliskie Polakom jak matka kurwa

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 30 maja 2017 (historia)

Inne teksty autora

Serca w kieszeniach
Patryk "Fantom" Królczyk
Niebieskooki
Patryk "Fantom" Królczyk
Zwierzę
Patryk "Fantom" Królczyk
Ręce mam czyste
Patryk "Fantom" Królczyk
Piosenka z najniższej wieży
Patryk "Fantom" Królczyk
Mantikora
Patryk "Fantom" Królczyk
Diogenes
Patryk "Fantom" Królczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca