Literatura

Niebieskooki (wiersz)

Patryk "Fantom" Królczyk

I Ty niebieskooki aniele

Będziesz błąkać się samotny po świecie

Twą wędrówką bieg myśli

Ślepe domysły i wyuzdane fantazjomaty

Niepoprawny niebieski myślicielu

Pragnienia twe niczym więcej

Jak tylko mną

Ja twój przełożony na tronie niebieskim

Potęguję twe myśli, zabijam je i miażdżę cię żywcem

 

Martwy anioł o bladych oczach

Odwiedza nocą katedrę mych myśli

 

https://znajnizszejwiezy.wordpress.com/2015/07/25/niebieskooki-martwy-aniol/


fatalny 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 3 komentarze
przysłano: 6 czerwca 2017 (historia)

Inne teksty autora

Serca w kieszeniach
Patryk "Fantom" Królczyk
na pograniczu snu i jawy
Patryk "Fantom" Królczyk
Zwierzę
Patryk "Fantom" Królczyk
Ręce mam czyste
Patryk "Fantom" Królczyk
Piosenka z najniższej wieży
Patryk "Fantom" Królczyk
Mantikora
Patryk "Fantom" Królczyk
Diogenes
Patryk "Fantom" Królczyk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca