Literatura

powiedz (wiersz)

Yaro

spada z głowy włos
łąki popieleją w przymrozkach
skronie jak te łąki białe 
myśli mądre nachodzą 
doświadczenia bagaż 
w nim przyjaciel życie i wiatr

 

powiedz że mimo upływu lat 
stać cię by pokochać mnie 
nie zawsze pisałem wiersze 
powiedz że kochasz jeszcze


Bóg chciał dać mi skrzydła 
dobrego anioła ze mnie nie będzie 
ancymon przyziemny 
nie wykształciła mnie żadna szkoła 
ni pas ni kij na plecach 
na wieszaku w kącie 
zawsze rześki wisi sznur od prodziża 


po kolana w kłopotach
chwytam kolejne tarapaty 
myśli z cugiem wypływają na powierzchnię 
jeszcze podzielić się choćby jednym wersem


powiedz że mimo upływu lat 
stać cię by pokochać mnie 
nie zawsze pisałem wiersze 
powiedz że kochasz jeszcze

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 10 czerwca 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca