Literatura

przypomnij... (wiersz)

Edward Jan Unicki

przypomnij mi
o kwiatach które dla Ciebie zbierałem
gdy wiosna stawała w progu zimy

 

przypomnij mi
o piosenkach które dla Ciebie pisałem
gdy dłonie i serca splatały się razem

 

przypomnij mi
o wycieczkach tak krótkich
a tak intensywnych zarazem

 

przypomnij mi
o zapachu kawy parzonej nad ranem
gdy wiosenne słońce jeszcze smacznie spało

 

przypomnij mi
o pierwszej wspólnej nocy
nigdy tak pierwszej jak wtedy

 

przypomnij mi
o widoku tęczy która przebudziła się
gdy staliśmy przemoczeni po letniej ulewie

 

przypomnij mi
gdy utonę w niepamięci

 

przypomnij
gdy przyjaciel mój tak głęboko we mnie osadzony
zniszczy wszystkie te piękne wspomnienia

 

przypomnij
gdy ostatnia zapamiętana chwila będzie teraz

 

przypomnij

 

---

2015-09-21 edek j. unicki @czyimiśoczami.pl


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 12 czerwca 2017 (historia)

Inne teksty autora

odwilż...
edward jan unicki
rozdanie...
edward jan unicki
pojedyncza kropla...
edward jan unicki
przed zmierzchem...
edward jan unicki
bez pożegnania...
edward jan unicki
przystanek...
edward jan unicki
z tobą kolory...
edward jan unicki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca