Literatura

z tobą kolory... (wiersz)

edward jan unicki

nasycić powietrze
przestrzeń niebieską wypełnić nad głową
z tobą

 

przywitać poranek
dzień poskromić zwyczajną drogą
z tobą

 

rozgrzeszyć cień
światłem poświęcić gdy inni nie mogą
z tobą

 

rozebrać biel
wmieszać kolory w mentalność wrogą
z tobą

 

 

---

2015-10-14 edek j. unicki @czyimisoczami.pl


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 czerwca 2017, 07:41
...infantylno-pamiętnikowa gadanina
edward jan unicki
edward jan unicki 14 czerwca 2017, 07:46
jak na krytykę to mało konstruktywne, rozbuduj proszę. człowiek uczy się przez całe życie, może skorzystam na Twoim wkładzie w komentarz ;)
Ir
Ir 14 czerwca 2017, 09:02
" głową -tobą...drogą - tobą....mogą - tobą...wrogą - tobą"
Nie powiesz mi chyba, że to jest zgrabne. To takie częstochowskie zaklinanie rzeczywistości.
Pozdrawiam.
edward jan unicki
edward jan unicki 14 czerwca 2017, 09:18
Ir, nie powiem. nic nie powiem.. ale dziękuję za komentarz, pozdrawiam!
Teresa Pawlak
Teresa Pawlak 28 grudnia 2023, 14:17
Gdzie mogę zakupić Pana Wiersze? Panie Mariuszu?
Proszę o kontakt:
jasmineali1977@gmail.com
przysłano: 14 czerwca 2017 (historia)

Inne teksty autora

odwilż...
edward jan unicki
rozdanie...
edward jan unicki
pojedyncza kropla...
edward jan unicki
przed zmierzchem...
edward jan unicki
bez pożegnania...
edward jan unicki
przystanek...
edward jan unicki
błękicie...
edward jan unicki
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca