Literatura

podeptany (wiersz)

Yaro

 ludzie depczą człowieka 
dusi go życie

droga kamienna 


na czole ciężkie krople

płytki oddech


idzie i płacze zdeptany przechodzień

stuka do drzwi nikt nie otwiera 
nikt nie go lubi

nie wygląda nie czeka


pisze na murach  
na listy nikt nie odpowiada 

złość w nim nie gości 

 

pcha kamień ciężki i wszystkie ciężary świata
pochyla czoła przed tymi co żyli

wielcy i mali

 

zlicza dni brakuje palców
wyrywa kartki z kalendarza 
taki los każdemu się zdarza
zdążyć przed światem
zdążyć przed samym sobą

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 21 czerwca 2017, 19:54
Yaro ....lato puka, puśćmy te kamienie....:)
Yaro
Yaro 22 czerwca 2017, 13:51
jakby nie było już mamy dwa dni lata :)
Yaro
Yaro 22 czerwca 2017, 21:12
Dzięki:)
przysłano: 21 czerwca 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca