Literatura

To tylko my (wiersz)

silva

 

nie zbudowałeś naszego łoża jak Odys

na pniu długowiecznej oliwki

 

i ja nie potrzebowałam cierpliwości

Penelopy w tkackim rękodziele

 

nie zaznałeś niewiarygodnych przygód w Oriencie

które nasączyły wonnościami ciało Peer Gynta

 

i ja nie musiałam czynić cię wartościowszym

od byle guzika jak przypadło Solvejdze

 

nie malowałeś na wzór Dalego moich aktów

jakbym była najponętniejszą ze świętych

 

i ja nie starałam się zadowolić niczym Gala

surrealistycznych zachcianek

 

wolę jabłoń zasadzoną twoją ręką

wolę zapach rumianków który wniknął w twoje palce

wolę prawdziwy obraz mnie odbity w twoich złaknionych źrenicach

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 2 lipca 2017, 15:21
słowiańska mitologia jest piękniejsza , napisz coś o niej:)
silva 2 lipca 2017, 16:25
Yaro, dzięki za słupek. Masz rację, już o niej pisałam, ale w tekstach dla dzieci o dziwożonach, płanetnikach itp. Pozdrawiam.
Yaro
Yaro 2 lipca 2017, 17:21
to fajnie:)pozdrawiam...
witka 15 listopada 2017, 09:17
końcówka najlepsza, usprawiedliwia poprzednie migawki
silva 15 listopada 2017, 10:21
Witka, dziękuję za poczytanie i wpis. Pozdrawiam.
przysłano: 2 lipca 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca