Literatura

Jednotchnienie (wiersz)

lukasz wojciechowski

Na rozgrzanej palącym słońcem
suchej emocji pustyni gorącej
na nie zmąconej wiatrem łące 
cień drzew strumienia pląse

 

życie w chwili się objawia
szczęście znika niczym zjawa
to ból pot przeprawa krwawa
łzy zmartwienie zadana strata

 

To radości realna jest masa
spraw powierzchownych grawitacja ją okrasza
szczęście to chwila mroku zdrada.

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 10 lipca 2017, 07:35
...antytekst

sjp.pwn.pl/sjp/;2490419
lukasz wojciechowski 11 lipca 2017, 10:11
Co znaczy antytekst ?
Janusz Gierucki
Janusz Gierucki 13 lipca 2017, 23:07
Warto przeczytać ostatni wers..( 2 razy?) cóż począć kiedy czytający nie potrafią odczytać prostego przekazu?
przysłano: 9 lipca 2017 (historia)

Inne teksty autora

Pamięć
lukasz wojciechowski
EGZYSTENCJA
lukasz wojciechowski
Egoista
lukasz wojciechowski
Poświęcenie
lukasz wojciechowski
Realne spojrzenie.
lukasz wojciechowski
Teatr
lukasz wojciechowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca