Literatura

sennik najprostszy (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

w moich snach nie ma lipy
wszystko bywa konkretne
są typiary i typy
i rodziny bezdzietne

jest gorzałka z zagrychą
no i smalec do chleba
drzewa szumią tak cicho 
że się bardziej już nie da

kwiaty kwitną bez liku
chociaż śnieg pod stopami
nie ma czapek szalików
no i wojen z myślami

jest stacyjka zbyt śmiała
dla prostego człowieka
gdzie mnie tak pokochałaś 
że już nawet nie czekasz

w moich snach jest co było
co być miało co będzie
jeszcze czas jest na miłość
jak w tej starej piosence


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 16 lipca 2017, 07:36
...korygowanie przestrzeni w tym co jest - było i będzie,
acz to co przyszłe, jakoś bardziej niepokoi
przysłano: 15 lipca 2017 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca