Literatura

zaufaj (wiersz)

Yaro

podajesz dłoń 
poprowadzę przez życia cień
przez ciemne wąwozy 

doliny i rzeki wijące jak węże 
zielenią pachnące równiny 

zdobędziemy szczyty

 

uniesieni biciem serc
odnajdziemy drogę daleko
na pastwiskach spoczniemy
nakarmieni ducha echem 
popłyniemy rzeką nad wodospady

w szałasie spędzimy noc 


patrząc w gwiazdy

zobaczymy rodzące się światy
przy ognisku skaczą ognie
opowiem ci historię jak będzie
zaufaj

 podaj dłoń 


aniołowie są

pomocą nocą i dniem
wolni jak ptaki

wzbijmy się w niebo

czyste od grzechu

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 23 lipca 2017, 20:30
Dzięki:-)
przysłano: 23 lipca 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca