Literatura

Atlas uczuć (wiersz)

MikiTomi

 

Płynąc niespokojnie przez ocean smutku.
Dowiesz się, ile z ciebie pożytku.
Rozpaczając dalej możesz trafić do lądu nowego.
Przez wszystkich żeglarzy cennego i nieznanego.
Odkryjesz tam wielkie zdziwienie w sercu swym.
Napotkasz mnóstwo niebezpieczeństw, które na ciebie czekają.
Będziesz uciekał stąd krokiem żwawym.
Tak szybko, gdyż one nalegają.
Kiedy wrócisz do ojczyzny swej, do domu swego.
Wszyscy będą cię znać, jak siebie samego.
Staniesz się jak każdy inny, wszyscy będą tacy sami.
Nie ważne jak pokochacie ojczyznę i tak będziecie Polakami.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 31 lipca 2017 (historia)

Inne teksty autora

Ostatni raz
MikiTomi

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca