Literatura

Dziwne rozmowy (wiersz)

Markus

Jakieś nieszczere te rozmowy

Nielojalne i na pokaz

Zawstydzające słowa i gesty

I to nawet u kobiety.

 

Powiedzieć komuś "jestem lepszy"

To się zdarzyć nie powinno

Ale skromność jest za drzwiami

Wszyscy głusi na jej jęki.

 

Nie przemawia już do ludzi

Dobroć, miłość i moc piękna

Zapatrzyli się na prestiż

Na wyniosłych belkach.

 

Smutne, że świat cały prawie

Jest w tym fekaliowym stanie.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 sierpnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca