Literatura

człowiek (wiersz)

Bartek Wyrostek

nie istnieje goły wtedy zwierzę

 

wynurzony znad przedmiotów rzeki

nie pamięta o słabościach

do pierwszego momentu złamania

 

raz czuje moc którą gasi za chwilę

raz płacze i nie wie dlaczego

 

nie dba o to co ważne

broni się przed przyznaniem

że nie umie złapać szczęścia

 

z uporem wybiera rzeczy małe

 

pęknięte środki poranionych dusz

co ważne nieważne się staje. 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 sierpnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca