Literatura

lepiej niż wcale (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

toniemy

 

wody odeszły, nieuniknione dzieci

z krwi nie dopiją z kości nie dojedzą

ogniska trzeba rozniecić 

za siódmą miedzą

 

skłębionym dymem wiadomość wysłać

by w Watykanie mieli pewność

dopóki płynie jakaś Wisła

z drzewa

czynimy drewno


zaniecha z czasem stara klepsydra

liczenia za a nawet przeciw

urwaniem głowy mItyczna hydra

wychowa nam

nasze dzieci

 

to nie my


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 7 sierpnia 2017, 07:14
...wew "mltyczna" jest chiba lyterufka
Mithril
Mithril 7 sierpnia 2017, 07:18
...a tekst, jakby na czasie, a właściwie chciałoby się rzec; po czasie
I choć finałowy wers jest dwuznaczny, to ja jednak proponuję ładować
w źródło "mordy" lub zamienić się w brzytwę!
przysłano: 5 sierpnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca