Literatura

Światła (wiersz)

Tomasz Kucina

 

 

wszystko identyczne 

 

w skarbonce Europy

 

samoloty nad światłem aglomeracji

 

 

 

niżej

 

miliony uziemionych punktów

 

gwiazdy w przekręconym kalejdoskopie

 

merkantylne szkiełka

 

w gabinetach luster

 

 

 

a wszystko tworzy linie doradza geometrii

 

te lśniące punkty

 

zdrapany strupek grzechu

 

to karma interesów

 

 

 

życie zbiorów. niczego się nie wyrzekam

 

oświetlone podwozie skanuje drapacze chmur

 

 

 

kolejni przybysze

 

łono sekretnej cywilizacji na której wesz

 

zjada wesz

 

 

 

obłudna szarańcza kosmosu w trzecim

 

kręgu od gwiazdy

 

w świateł rozkroku. do niego ciągną ćmy

 

 

 

kolportują kompleksy

 

w koszmarach turbulencji podświetlonej Europy

 

--

 

 

 


przysłano: 10 sierpnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

Babsztylnik
Tomasz Kucina
Tożsamość Harper
Tomasz Kucina
Mikro-wymiar
Tomasz Kucina
Czarny Harlem
Tomasz Kucina
Inauguracje kawiarni
Tomasz Kucina
Narodziny Zbawiciela
Tomasz Kucina
Fałszowane fanatyzmy
Tomasz Kucina
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca