Literatura

S(ł)oviansky (wiersz)

Tomasz Kucina

 

z przekrwionej pochwy

schowaj miecz

żaden po kądzieli

 

brat twojej piersi

swiekry i jątrwie

ciebie mi zazdroszczą

 

nikt nie ma takiej jak ja

amuletem belemnitowym

zwodzisz Peruna

 

twe kabłączki skroniowe

płanetnica -sznurki na chmury

worki na grad

 

ciebie mi zazdroszczą

jeziorowe Mamuny

obwisłe sutki plejad wołosożary

 

a smoki Welesa w czasie upałów

spółkują

trujące nasienie zatruwa studnie i źródła

 

jam twój Łada

czuły oblubieniec

żywię się łuną księżyca

 

w Noc Kupały odstraszam wilkołaki

z ukąszeń utopielic

tobie wypraszam bogomilstwo

--


przysłano: 13 sierpnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

Babsztylnik
Tomasz Kucina
Tożsamość Harper
Tomasz Kucina
Mikro-wymiar
Tomasz Kucina
Czarny Harlem
Tomasz Kucina
Inauguracje kawiarni
Tomasz Kucina
Narodziny Zbawiciela
Tomasz Kucina
Fałszowane fanatyzmy
Tomasz Kucina
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca