Literatura

tak jest dobrze (wiersz)

Yaro

pragnąć cię

wyschnięty na wiór 
jak ziemia spękana

jak dłonie starca


pragnąć wody

wsiąkać głęboko
rozkwitnąć kwiatem 
kąpać płatki w słońcu
rozwinąć liście 


czerpać fotony garściami

 

kochać pić wodę z tobą
skąpać się w stawie pełnym żab
łowić cię jak ryby i zanurzyć głowę
skrobać w drzwi z kotem babci


szukać cię pod prześcieradłem

rzucać poduszkami

 rozkładać ramiona 
myśli wiązać w wyobraźni
przeklinać

 nie składać przysięgi


zanurzyć się w życiu 


nie być samemu sobie

dobrze nam lepiej nie będzie 
byle by nie gorzej


tak jest dobrze śnij

o dniach pełnych uśmiechu 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 sierpnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca