Literatura

lubieżny monitoring (wiersz)

Kuba Nowakowski

ławki duszą się dupnymi pocałunkami

ponad brukiem oczy zmęczone huśtawką bioder

szukają oczu

tych które i o ławce i o sinych pośladkach wiedzą

o szarym gołębiu z sercem psa

 

wstyd wierność zamyślenie niewiara

rządzą przebieraniem nóg i obojętnością

gwałcę dziś ławkę pod okiem pokornie schodzącego słońca


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 9 września 2017, 15:38
...dobrze jest zajrzeć i przeczytać - nawet zastanowić się chwilę
K.Dorosiński 4 listopada 2017, 22:59
tych które i o ławce i o sinych pośladkach wiedzą (tyle co)
o szarym gołębiu z sercem psa

ten fragment mnie ujął...
przysłano: 8 września 2017 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
akeda 2018
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
sensodyna
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca