Literatura

przedkłosie (wiersz)

Jacek JacoM Michalski

strach przed życiem

większy niż przed śmiercią

gdy wróble z werbla

wydziobują nasiona rytmu

a klamkę zamyka szyja w pasku

 

cienie stoją na schodach

bardziej czarne od ciszy

to już bez znaczenia

kiedy gaśnie muzyka

i umierają świerszcze

z oczu wykrusza się piasek

 


wyśmienity– 11 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 września 2017, 20:30
..tę "klamkę", to raczej otwiera (przeważnie)
Mi Lo
Mi Lo 14 września 2017, 12:24
a może dopełnia?
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski 14 września 2017, 12:47
a klamkę otwiera szyja w pasku ??

może i tak :-)
K.Dorosiński 4 listopada 2017, 23:01
....kiedy gaśnie muzyka
i umierają świerszcze
z oczu wykrusza się piasek
przysłano: 12 września 2017 (historia)

Inne teksty autora

padłe szczury
Jacek JacoM Michalski
pchły i bierki
Jacek JacoM Michalski
skraje
Jacek JacoM Michalski
irokez
Jacek JacoM Michalski
za dymka
Jacek JacoM Michalski
lobektomia
Jacek JacoM Michalski
Żuławy
Jacek JacoM Michalski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca