Literatura

Stan fugi (wiersz)

abc

Piekło to ołowiana blacha grimuarowy Inkunabuł

starszy od fug Bacha

runy salamander Thor i Odyn

co okultysta Heinrich Himmler czuł?

w czasie wizytacji mu podległych obozów

czy w nozdrzach swąd

a może pachniały mu kwiatki?

 

Czy rozpalony przez załogę grill

obok baraków obozowych

przywoływał mu kulturalną imprezę

palenie książek na Opernplatz

o której wspominał jego imiennik

znienawidzony poeta żydowskiego pochodzenia

proroczo pisząc „To tylko preludium

- tam, gdzie pali się książki, w końcu

pali się też ludzi."

 

Było to pamiętnego marca

gdy on zakładał w Bawarii „wzorcowy”

obóz koncentracyjny w Dachau

czy wtedy już wiedział że jest na szczycie

przekuwając ideę w czyn

 

Słowa czas – zeszyt w Cytaty

niech świece płoną - rytuały ochronne -

Astromagia kłania się wróżbita Maciej

na SMS Masaż stemplami Quo vadis

opalanie fajki prąd stały prąd zmienny

za tymi drutami są struktury warstwy

szpaler krzewów i komin

przez który wraz z dymem ulatuje się do nieba

zacznijmy od małego kroku

Palenia kart tarota by pomóc zdrowiu!

 


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 24 września 2017, 15:26
...czasem się zastanawiam, czy decyzje zgoła - jakby to inni określili - kompulsywne, faktycznie mogą znamionować, albo eksponować amnezję - czasem lęk wyzwala odruchy warunkujące lub usiłujące zapewnić "życie"...

choć dla niektórych "modlitwa", to też autonomiczny sposób na przetrwanie
abc
abc 25 września 2017, 07:56
Tomasza Terlikowskiego można byłoby zapytać o to. ;)


www.fronda.pl/a/karty-tarota-juz-splonely-i-w-piec…
przysłano: 24 września 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca