Literatura

Dwa nurty (wiersz)

Tomasz Kucina

 

1) szept, myśli potok

szemra cichuteńko listowie

pragnę być trzmielem

rzek upojnych urodą

nie śmiem być Bogiem

 

     2) idee mętne

     w kłach materializmu zaszczuci

     my, ludzie z wilków

     warczymy indolentnie

     – bo człowiek musi

 

1) to my, szperacze

runiczne zwiedzamy słów lęgnie

7_em parseków w przyszłość

po każde słowo - raczej

- i bardzo chętnie

 

     2) źli chimerycy

     chrobotem rzęzimy na ogół,

     wyznawcy krzyku

     jękliwi astmatycy

     – puszczamy w kroku

 

1) więcej umiaru

chcemy się uczyć moderacji,

półszept poetów

co się wylęgli z czaru

i irytacji

 

     2) tylno-gardłowo

     warczeć będziemy coraz liczniej,

     są nas tysiące

     rzęzimy sczezłą mową,

     – spirytystycznie!

        --

 

 


przysłano: 5 pazdziernika 2017 (historia)

Inne teksty autora

Babsztylnik
Tomasz Kucina
Tożsamość Harper
Tomasz Kucina
Mikro-wymiar
Tomasz Kucina
Czarny Harlem
Tomasz Kucina
Inauguracje kawiarni
Tomasz Kucina
Narodziny Zbawiciela
Tomasz Kucina
Fałszowane fanatyzmy
Tomasz Kucina
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca