Literatura

Szukam Was... (wiersz)

Dantee_99

Pan: Ja sprawdzam ich ciągle, a oni wołają.
         Zagubieni w życiu jak w onym amerykańskim serialu.
         Każde istnienie jak jeden odcinek, przewijam klatka po klatce.
         Jakby nie mogli usiąść i zapłakać - nie wiedzą, że ja im wybacze?!
         
        Film coraz bledszy, miłości brakuje.
        Scenariusz obrał zły kierunek?
        Kto teraz filmy układa?
        Kto reżyserem jest własnego życia?
        Kto gra w nim główną rolę?
        
Pan: Ja jestem swój chłop jak To na wsi mówią 
         Niejeden człowiek mówił do mnie Tato.
        Czemu i oni tak nie potrafią?!
        Niech mówią chociaż do Panienki Matko. 

        Narodziny dziecka - powstaje scenopis,
        Przedszkole, szkoła - pierwsze próby,
        Małżeństwo - dobór aktorów do mojego filmu 
        Własne dzieci - dublerzy w razie śmierci Paula Walkera
        Starość - Zbieranie Oskarów albo Złotych Malin 
        Śmierć - koniec czasu antenowego 
        Pogrzeb - podsumowanie twórczości 

        Życie jest jak film 
        Nic bardziej przemijalnego 
        
Pan: Szukam chętnych do ,,Nieba cz. Omega", ale oni mają już swoje role.

                                                                                                             Dante_99
         


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dantee_99 13 pazdziernika 2017, 19:02
Jest to mój pierwszy wiersz.Jestem otwarty na wszelką krytykę ze strony czytelników. Rozpatrzę z uwagą każdy komentarz.
jestem robotem i mam romans z kotem
jestem robotem i mam romans z kotem 15 pazdziernika 2017, 21:55
zbieram rozrzucone niedbale literki w głowie, by napisać coś z sensem.
przysłano: 13 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca