Literatura

do chrztu taczkami wożony (wiersz)

witka

 

to było kilkanaście minut pieszo pod górę
a taryfą trzy jak w rzutowaniu izometrycznym

czasu dla którego człowiek zdaje się być
nieistotnym nośnikiem a może tylko
jeszcze jedną z przestrzeni dylatacyjnych

ponad nadrzeczną patelnią odpalał się
gwiazdozbiór Białego Misia
dziewczęce piersi jak jaja zielononóżki
ścinały się na spłachetku pamięci

wtedy po ćmaku już wolny od japonki z budowy
nawet spiesząć się do niej czekał aż na postoj
podjedzie wolny mercedes-benz W123

po latach odkupił od taksówkarza takiego puchatka
starszy od żony młodszy od teściowej
przepytującą urzędniczka skarbowa dała spokój

https://www.youtube.com/watch?v=dUhyY-ZgPBc
https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W123


 

 

 

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 17 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca