Literatura

Usta (wiersz)

Andrzej Pacholec

Przetarte usta czerwienią,
co ciągle się mienią
i kolor ten, co krąży wciąż.
Mów do mnie, kiedy słyszę,

bo z nich pije i kołysze
myśli swe.


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 18 pazdziernika 2017, 07:57
"bo z nich pije i kołysze"..............................kto?
Andrzej Pacholec
Andrzej Pacholec 18 pazdziernika 2017, 08:47
to jest wycięty kawałek nie łapie sensu całej wypowiedzi moglem tam wstawić ją ale ominąłem tą
Mithril
Mithril 18 pazdziernika 2017, 09:26
...taaaaaaa
witka 18 pazdziernika 2017, 13:21
MIało być o koleracji

Mów do mnie jeszcze
Kazimierz Przerwa-Tetmajer

Mów do mnie jeszcze... Za taką rozmową
tęskniłem lata... Każde twoje słowo
słodkie w mym sercu wywołuje dreszcze -
mów do mnie jeszcze...

Mów do mnie jeszcze... Ludzie nas nie słyszą,
słowa twe dziwnie poją i kołyszą,
jak kwiatem, każdym słowem twym się pieszczę
mów do mnie jeszcze...
Andrzej Pacholec
Andrzej Pacholec 18 pazdziernika 2017, 13:58
powiedz mi coś jeszcze
bo ciekaw jestem ?
mów do mnie czule bo
cierpieć nie chce
czasem się gubię z Mithrill
ona tak do mnie szepcze z pokusa.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 17 pazdziernika 2017 (historia)

Inne teksty autora

Podróż
Andrzej Pacholec
Czas
Andrzej Pacholec
O podzespole
Andrzej Pacholec
Lepie
Andrzej Pacholec
Szukałem
Andrzej Pacholec
Spacer
Andrzej Pacholec
Los i podmuchy
Andrzej Pacholec
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca