Literatura

Altannik (wiersz)

abc

 

Wybudował dom na mchu z kamyków
patyczków i łupinek
ze splotu liści i kwiatów
ukradzionego pudełka czekoladek
muszelek piór
kolorowego plastiku
śmieci
 
Może budowla nie była tak okazała
jak wieża magnata
z betonu stali i szkła
o wschodzie słońca ozłocona
w odległym centrum
kulturalnym i ekonomicznym
świata
 
Odległym jak Papua-Nowa Gwinea
do której jest tysiące
kilometrów świetlnych
poza utarte tory
jak do kanału ciepłowniczego
zeszłej zimy spłonął w nim
wraz z otuliną rur

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
witka 20 pazdziernika 2017, 13:27
Porażająca jest ta hekatomba ofiar Trumpa pośród niejednej alotropowej grupy twórców i inych nośników wartości.
witka 20 pazdziernika 2017, 21:32
A ten film oglądałem. Najciekawszy fragment dotyczył tego, który i dlaczego uzyskał dostęp do samicy.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 20 pazdziernika 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca