Literatura

jej obraz (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

Namaluj mi siebie z Priankova
wśród obietnic krwistej czerwieni
bez pamięci bez marzeń bez słowa
spróbuj duszę w obrazy zamienić

możesz po nim szarości kopiować
obietnicą przydrożnych kamieni
tylko próbuj codziennie od nowa
całą siebie w obrazy zamienić

przytul jabłko wdzięcznymi udami
w zakazanym owocu jest szczęście
jest to wszystko co jeszcze przed nami
jeden obraz i chyba nic więcej


dobry 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Małgorzata
Małgorzata 31 pazdziernika 2017, 01:09
Podoba mi się
Beata Derlacz
Beata Derlacz 4 listopada 2017, 13:01
Podoba mi się
Bardzo
przysłano: 29 pazdziernika 2017 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca