Literatura

ciekawostki z drgawicy na tarlisku osiadłych łososi (wiersz)

witka

1. W życiu człowieka są dwa dni, które mogą trwać krócej niż dwadzieścia cztery godziny.
2. Miłość to chuja prawda.


moja flota wyrusza w nieznane na full letni wrocławski
szarpię się papierosem ciemną tabaką z rogu jednorożca
wszyscy oddychają przez maski a ja Helen mocno sprężoną
w dwóch ledwo widocznych balonikach
świętej od przywracania wzroku z jednym aż do sądnego dnia
potwierdzanym przypadkiem

z brań najbardziej zażarte były te na z gruntu podnoszoną kotwicę
a ich racja monopolką po nabyciu wprawy
wolę święconą na melinie w domowej kolibie na hasło
dla wtajemniczonych czy jest marynarz a może suchy chleb dla konia
do filtrowania pod sprawdzonymi adresami w czasie jesiennego
spływu lokalnym dorzeczem tekstów źródłowych

poznałem dezertera wypuszczonego za kaucją z butelek po
winach rózgą na wodzie pisanych nieznany żołnierzyk
jedyny utrzymujący opary jakiejś kobiecej wilgoci i łez
wydawałoby się że przeoczanych po osiągnięciu
sukcesu reprodukcyjnego nabierają większego

znaczenia dla strategii  w mikrokosmosie

albo dalej dla wygody w sąsiednich pokojach


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 1 listopada 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca