Literatura

Wzór na istnienie Boga (wiersz)

Przemek Trenk

wszystko krąży wokół jednej (pół)prawdy

o istnieniu Boga

która jak planeta bez swojego słońca

znajduje galaktykę z Wielkim Centrum

ono jest bowiem Bogiem

 

powstają wzory na oddzielenie

fałszu od koniecznych założeń

na których opierają się dowody

na prawdziwość słów

kolejnych Jezusów

Gandhich

Buddów

 

tylko dlaczego wciąż brak argumentów

potwierdzających ich zamieszkanie

w naszych ciasnych duszach?


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 14 listopada 2017 (historia)

Inne teksty autora

transcendencja
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
Amor vincit omnia
Przemek Trenk
***
Przemek Trenk
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca