Literatura

Pieśni nabożne (wiersz)

abc

na padole ziemia
jeszcze tylko kilka
sezonów grzewczych
nic nieznaczących
dla galaktyk
ten byt strząśnięty
z sandałów
pył gwiezdny
z niego powstałem
 
pamiętam
pierwsze dźwięki
zapachy widoki
niebawem dostąpię
anihilacji
opadnę z sił witalnych
jak jesienne liście
wieloświatów
ogołocona pustka
w czas wielkiego
rozdarcia
za kilka miliardów lat
 
„jestem zrodzony
a nie stworzony
pierworodny wobec
każdego stworzenia”
czymś więcej
niż kod binarny
i japoński przepis
na sushi

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 listopada 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca