Literatura

krótki wiersz o żadnej rzeczy która jego jest(P) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

Mych lądów jeszcze nie odkryto

choć przeorana cała ziemia

zachowaj pani swoją litość

dla tych co wrośli wiarą w schemat

 

zachowaj podziw dla psów gończych

i pisuj dla nich erotyki

bo tam gdzie duma się nie kończy

miłość to tylko statystyki

 

a ja ze swoim miłowaniem

lasów motyli i człowieka

w ciszy z nadzieją pozostanę

że na nic już nie muszę czekać

 

 

 


wyśmienity 12 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 18 listopada 2017, 21:47
"zachowaj pani swoją litość
dla tych co wrośli wiarą w schemat"
das
das 2 marca 2018, 00:41
lekki i czytelny, tylko rymy nadają wierszowi nieco banalności, myślę że mimo wszystko należy się wyróżnienie
przysłano: 18 listopada 2017 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca