Literatura

cynamonowy (wiersz)

Luc Besą

może wysłałbym Ci ciepłą szarlotkę
z dobrym cynamonem na to wszystko
i bardzo krótki list o paru sprawach
taki chyba męski

i miałabyś dla siebie ten list przy szarlotce zamiast

bo tak trudno nam się spotkać tej jesieni
tak trudno naprawdę nam siebie zobaczyć

 

jeden wiersz tylko napisałem w październiku

i zmówiłem kilka twardych modlitw na twardym klęczniku

bo choć tamto jak cmentarz za mgłami schowane

czasem jak cholera tak jasne i tak prawdziwe

odejść wciąż nie chce w niepamięć

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 listopada 2017 (historia)

Inne teksty autora

pośmiertnie
Luc Besą

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca