Literatura

strach z cyklu listy do butelki (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

 

pamiętam jaka byłaś piękna

kiedy się w księżyc otulałaś

i tylko miła nie pamiętam

czemu tak bałem się kochania


 

gdy pogasiłaś wszystkie lęki

i z serca spadł ostatni kamień

pamiętam miła z jakim wdziękiem

obiecywałaś mi kochanie


 

a potem przyszła długa jesień

przebiegła zima, jakaś zamieć

no i przemarzło gdzieś na lesie

to nasze pierwsze zakochanie


 

miałem już pełne garście wiosen

czasem pomimo czasem zamiast

ciągle po tobie smutek niosę

i strach wielkiego miłowania


wyśmienity– 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Małgosia
Małgosia 10 grudnia 2017, 13:18
Podoba mi się
Mithril
Mithril 10 grudnia 2017, 19:10
...nie wiem, czy akurat ta "dama" zasługuje na takie strofy, acz:

"mało kocha ten, kto potrafi wyrazić słowami, jak bardzo kocha"
[D. A.]
przysłano: 8 grudnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca