Literatura

eter (wiersz)

Yaro

wypowiedzieć słowo z ust
nad brzegiem krawędzi
przestrzeń zbyt nieogarnięta

 

by znieść to co w sercu
by znieść to co w duszy 
by znieść że coś nie tak

 

w głowie sztorm ciśnienie wzrasta
oddaleni od ścian wyciskamy łzy
w dłoni twoja dłoń
papieros za papierosem
nie gaśnie światło
ważne by trwać

 

by znieść to co w sercu
by znieść to co w duszy 
by znieść że coś nie tak

 

kochać dopóki oddech wyzwala moc istnienia 
nie móc spać gdy sny wybudzają noc
świat wyzwala nas na krańce eterycznego końca dnia

 

by znieść to co w sercu
by znieść to co w duszy 
by znieść że coś nie tak

 

myśli są po to by 
kwitła intuicja w sercach
wyciągać wnioski w nie czas 
nie dziwić się bo po co
płyniemy w przestrzeni zegar zgasł 
gwiazdy jak ty rodzą nowe gwiazdy 
pośród innych tacy sami choć różni


by znieść to co w sercu
by znieść to co w duszy 
by znieść że coś nie tak
eter otacza życia blaskiem


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 9 grudnia 2017, 17:37
dobrze płynie .......- :)
Yaro
Yaro 9 grudnia 2017, 18:58
dzięki wielkie :_)
Mithril
Mithril 10 grudnia 2017, 19:30
"kochać dopóki oddech wyzwala moc istnienia
nie móc spać gdy sny wybudzają noc
świat wyzwala nas na krańce eterycznego końca(...)"

...tylkoto
Yaro
Yaro 10 grudnia 2017, 22:33
fajnie Mithril , że choć strofa się podoba .pozdrawiam ...
przysłano: 9 grudnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca