Literatura

Chwasty (wiersz)

abc

John Doe

pacjent przypięty pasami do łóżka

w zakładzie dla obłąkanych

bezimienny protagonista

podobny do bohatera Planescape: Torment

wielokrotnie zabijany i wskrzeszany

w sferach piekielnych

odporny jest na trucizny diagnoza brzmi

zespół Cotarda „mówi że oddycha i je

ale jest martwy”

Od lat gnije w ziemi a nocą uaktywnia się

lykanotropia i wyje do księżyca

w grobie związany łańcuchami i kłódkami

za to że upuścił niemowlę

na twardą podłogę i ono nie przeżyło

za dziesiątki innych występków

włącznie ze spaniem na kartonach

jedzeniem odpadków i piciem co dnia

aż do delirycznych zwidów

on zapewne nie oglądał Meryl Streep

i Jacka Nicholsona chwastów


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 12 grudnia 2017, 17:07
...a gdyby:

"John Doe
pacjent przypięty pasami do łóżka w zakładzie dla obłąkanych
bezimienny protagonista podobny do bohatera Planescape:

Torment wielokrotnie zabijany i wskrzeszany
w sferach piekielnych odporny jest na trucizny
diagnoza brzmi
zespół Cotarda „mówi że oddycha i je ale jest martwy” Od lat
gnije w ziemi a nocą uaktywnia się lykanotropia i wyje do
księżyca w grobie związany łańcuchami i kłódkami
za to

że upuścił niemowlę na twardą podłogę i ono nie przeżyło
za dziesiątki innych występków włącznie ze spaniem na
kartonach

jedzeniem odpadków i piciem co dnia
aż do delirycznych zwidów on
zapewne nie oglądał Meryl Streep
i Jacka Nicholsona chwastów"
przysłano: 12 grudnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca