Literatura

A jeśli... (wiersz)

Artur Senekowski

 

A jeśli rak toczy twoje wychudłe ciało
trzeba dokonać czym prędzej resekcji 
jak wrzodu co żyje na zdrowej tkance
zanim rozpoczną się do kości przerzuty

a jeśli kłamstw tobie jeszcze za mało
i nie odrobiłeś znowu zadanych lekcji
nie rób już burzy we własnej szklance
kup lepiej sobie nową kapotę i buty

a jeśli nie wiesz tego co się dziś stało 
gdyby tylko z tej fałszywej dyskrecji
nikt by nie mówił dzisiaj o łapance
i pogrożono tylko palcem na skróty

a jeśli nadal nie wiesz kto jest tą zakałą
i nie brak ci wciąż fałszywych obiekcji
zostań jak malec po pierwszej czytance
z mądrości przodków na zawsze wyzuty


przysłano: 12 grudnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

Wołyń 1943
Artur Senekowski
Samotność w bieli
Artur Senekowski
List
Artur Senekowski
Tamta grudniowa noc
Artur Senekowski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca