Literatura

jest jedna droga (wiersz)

Yaro

są drogi 
co prowadzą do domu
zostaw bracie zachód 
zostaw innym sprawy 

 

wracaj do kraju
są tutaj zmiany 
piecze się więcej chleba

 

przy stole z opłatkiem 
podzielimy się życzeniami
przy stole miejsca dla wszystkich
wystarczy 
podążaj za gwiazdą 


wracaj po trudach pracy 

pusty talerz wiele znaczy 
brakuje twego uśmiechu 
słów pełnych żartów

 

są drogi 
co prowadzą do domu
zostaw bracie zachód 
zostaw innym sprawy 

 

wracaj do kraju
są tutaj zmiany 
piecze się więcej chleba


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
bogna 22 grudnia 2017, 11:56
Wymownie z podobaniem autorze - świąteczne ukłony
Yaro
Yaro 22 grudnia 2017, 12:02
Dziękuję i życzę wszystkiego co dobre...
Cthulhu87 22 grudnia 2017, 12:27
Podoba mi się, jest klimat... ale ostatnią strofę bym już wyrzucił :)
Monika
Monika 24 grudnia 2017, 01:01
Wzrusza.
przysłano: 22 grudnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca