Literatura

ku miastu (wiersz)

Sumer

tu nie ma miasta

może jakieś naiwna światła i szumy

świętujące własną próżnię

 

nie czuję zupełnie balustrady

gdy dotykam kolanami bliźniaczo obojętnych słupków

pod którymi ucieczka nieostatecznej fali

 

nie widzę uda ani spojrzenia

wolnych od epigoństwa

 

nie ma mnie w mieście śnię o nim

jestem z dala od głośnych brzegów

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 23 grudnia 2017, 12:30
"może jakieś naiwna światła i szumy".............................?
slavic player 23 grudnia 2017, 16:30
???
slavic player 25 grudnia 2017, 10:35
Czytaj w calosci.
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 23 grudnia 2017 (historia)

Inne teksty autora

Bramy
slavic player
Przewozy
slavic player
Przystanki
slavic player
miastowe rozkminy
slavic player
kosmiczny turner
slavic player
nowe strategie
slavic player
kuźnia młodości
slavic player
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca