Literatura

akeda 2018 (wiersz)

Kuba Nowakowski

pokochaj mnie jeszcze przed wojną postu z kar nawałem

w deszczowy dzień schowaj się w szepcie

obejmij mnie krzykiem ustami opowiedz niewinność

 

mam jeszcze jedno życie

w pudełku z dziurką czeka na ciebie

karmione światłem i wiatrem

małe cichością i wielkie obietnicą szczęścia

 

pokochaj mnie jeszcze zanim spadną ptaki

i póki ciepło można poznać skórą i oddechem

 

zdmuchnij moją niewiarę skinieniem głowy


wyśmienity 9 głosów
3 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 2 stycznia 2018, 11:52
No, no...jestem pod wrażeniem.
Wszystkiego co dobre w nowym roku życzę :)
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 2 stycznia 2018, 13:02
Wzajemnie, wszystkiego dobrego :)
Margo 2 stycznia 2018, 17:07
Prawie nienamacalny ..jak miłość .....-:)
Mithril
Mithril 2 stycznia 2018, 17:34
...nooo - jednak gdybyś się przyłożył(?)
Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski 2 stycznia 2018, 19:33
Mithril... ja i tak się dziwię, że coś że mnie wyszło.
R z Torunia
R z Torunia 17 lutego 2019, 19:57
Kuba, piszesz jeszcze czasem?
przysłano: 1 stycznia 2018 (historia)

Inne teksty autora

greciszek
Kuba Nowakowski
po wołanie
Kuba Nowakowski
ciemno
Kuba Nowakowski
ekstradycja stacha palucha
Kuba Nowakowski
niewzruszony
Kuba Nowakowski
sensodyna
Kuba Nowakowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca