Literatura

o człowieku (wiersz)

Yaro

smutek w sercu knuje przeciwko
człowiekowi biednemu 
nędzne niewolnicze życie

 

płyną dni odlicza dni od niedoszłego 
końca świata 
następnego nie będzie 
może w błędzie
może wojna w duszy
trwa od wieku w człowieku

 

woda drąży słowo ciąży na języku 
było wielu pozostało kilku 
idzie szarą ulicą 
ze spuszczoną głową 
auta gonią deszcz pod nogi układa kałuże 

 

nadchodzą ci co oszukali człowieka 
żerują na nim zdrowo 
wykradną całkowite wszystko
zastąpią jedzenie chemią 

 

smutek w sercu knuje przeciwko
człowiekowi biednemu 
nędzne niewolnicze życie jego


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 3 stycznia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca