Literatura

Why don’t we getting any closer? (wiersz)

kadarek

Czemu wiecznie mijamy się w locie
My akrobaci podniebnych złudzeń
Czemu choć blisko trafiamy wciąż w pustkę
Świecideł mamideł ślepych traf pozorów
Porwani intensywnością uniesień odlotów
Ptaki głodne wrażeń choć jeszcze bez lotek
Muskamy swe ręce daleko od siebie
Czy będę znaczył coś jeszcze dla ciebie
Kiedy znowu spadnę jedną łzą rozmażę
Ten wyśniony krajobraz stworzony z nadziei
Przetrącone pisklę myśląc co nas dzieli
Wciąż nie mogąc pojąć próbując wytrwale:
Czemu zamiast bliżej jestem coraz dalej?


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 4 stycznia 2018, 08:16
...co - nie ma polskiego odpowiednika?

"Why don’t we getting any closer?"
Feliks
Feliks 4 stycznia 2018, 17:34
Fatalny to stanowczo za mocne określenie. Według mnie wiersz jest ciekawy, tylko jak dla mnie za dużo w nim pytań. Bo mamy same pytania, a żadnej odpowiedzi.
przysłano: 3 stycznia 2018 (historia)

Inne teksty autora

Od nowa
kadarek
Zmęczenie
kadarek
Pola minowe
kadarek

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca