Literatura

łubinowe manowce(P) (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

żarnowce dumne na bezlesie

i wy łubiny tak postawne

że gdy przychodzi wczesna jesień

jeszcze mi wami w sercu pachnie


uśmiech przepięknie naturalny

jak szczerze spracowane dłonie

nie jak kapryśne tulipanny

ani też róże rozpieszczone


 

pamiętam jeszcze siebie chłopca

kiedy hulałem po żarnowcach

kiedy hulałem po łubinach

a ze mną jedna ta jedyna


 

i choć tak do mnie się tuliła

że kwitnąć bardziej już nie można

to kiedy przyszła pierwsza zima

umarła miłość jednoroczna


więc do was wracam zawsze żywe

kwiaty w podleśnym nieboskłonie

nie mogę wami się nadziwić

i wy mną wiecznie zadziwione


 

 


wyśmienity– 7 głosów
3 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 9 stycznia 2018, 21:49
Piękny i prosty.
przysłano: 9 stycznia 2018 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca