Literatura

czasem czuję się (wiersz)

Jola

jakbym była zbudowana z liści
różnokolorowych takich czysto jesiennych
świeżych i nienaruszonych
czasem czuję się
jakbym układa z kasztanów szczęście
nie na dzień miesiąc rok a na wieczność
zaglądała prosto w oczy 
poszukując doznań i bezcennej miłości
czasem czuję się 
jakbym przenikała niebieskością na wylot
powodując nie do opisania dotyk
wyobraźnia rozkwitała tęczowym blaskiem
w każdym możliwym kierunku
a zapatrzone oczy odnajdywały sens

 


przysłano: 11 stycznia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca