Literatura

zasady świata (wiersz)

Bartek Wyrostek

Nic mnie nie nuczyło kilka porażek

zrozumienie tego co ważne nie przyszło

Bez wielu poważnych problemów 

toczę się w tunelu życia

nie odczuwając końca

 

Zmarnowane oddechy zatruwają przestrzeń

łącząc się z im podobnymi

stworzona zesputa całość gardzi refleksją

Przykryty powierzchnią głupoty

świat mądrości śpi jeszcze mocniej

zamykając wartości pod widoczną pustką

 

Nie staję się a stać przestaję

nie czuję bo czuć przestałem

nie widzę bo oślepłem

nie rozumiem bo nie chciałem

 

Wśród pyłu pychy się uśmiecham

szczęśliwy z kawałka podłogi

wypełnionej przedmiotami szczęścia

z zabitą możliwością oceny

tego co ważniejsze od posiadania

 

ja twarz lustrzana świata

gracz reguł podawanych latami

gram choć nie wygram

w świat świata zasadami

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 24 stycznia 2018 (historia)

Inne teksty autora

kiedy
Lucky Person
poczekaj
Lucky Person
przyjaciel
Lucky Person
niepokoje
Lucky Person
usiądź
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
zmienia się okolica
Lucky Person
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca