Literatura

w sercu (wiersz)

Yaro

drży głos w symfonii z ciszą

zapisane marzenia senne na pięciolinii

 

smyczkiem trąca strun wiolonczeli 

 

tkliwe słowa słodkim miodem spływają do ust
nakarm się wypełnij duszę lepkim smakiem

 

teraz usypia na dnie metafory
zimne wieczory bolą beznamiętnie 

 

poczuć pragnieniem oddechu na szyi 
smak ust dotyk jedwabnych włosów 

 

intuicja podpowiada że lepiej marzyć 
niż z bliska przekonać się i nie wierzyć 


wyśmienity 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 7 lutego 2018, 08:49
Twoje uderzenie metaforyczne !!
Mithril
Mithril 8 lutego 2018, 06:47
...czystej wody yodaizm
Yaro
Yaro 8 lutego 2018, 18:24
bo ty jesteś Yoda
przysłano: 6 lutego 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca